El Jakim

 Optredens

 

 Repertoire

 Film en foto's

 Contact

 

Ontstaan en missie

In het voorjaar van 1997 liep Johan Carsouw met de gedachte om een gospelkoor te starten in Zuidwolde. Samen met Bert Knegt, Annemiek Vos en Jeannette Courtz is er een informatieavond gepland op 2 september 1997. Hier kwamen 35 mensen op af die zich bijna allemaal hebben ingeschreven. Het gospelkoor was geboren met als dirigent Marius Klein.

We zijn een interkerkelijk Gospelkoor. De koorleden komen uit verschillende kerken uit Zuidwolde en omgeving met een gemeenschappelijke passie en doel: zingen! De naam El Jakim betekent "God richt op".

We zijn een enthousiaste groep zangers en zangeressen en verlenen graag medewerking aan diensten en bijeenkomsten. Met het zingen van Nederlands- en Engelstalige liederen willen we onze God en Zijn Zoon Jezus Christus alle eer geven en mensen bemoedigen en aanmoedigen. Bemoedigen met liedteksten die vertellen van Gods liefde, trouw en Zijn nabijheid. Aanmoedigen om je leven in Gods handen te leggen en je levensweg in vertrouwen met Hem te gaan.

Sinds augustus 2017 staan we onder de bezielende leiding van Harold Kooij. Harold ziet het dirigeren van El Jakim als een uitdaging.

El Jakim richt zich voornamelijk op de Noorse Gospel Music maar ook Black Gospel en opwekkingsliederen worden gezongen.

Samen met Harold beleven we veel plezier aan het zingen/maken van muziek, waarbij we een hechte groep zijn geworden die lief en leed met elkaar deelt. Een groep die warmte uitstraalt, die omzien naar elkaar belangrijk vindt en waar ieder nieuw lid welkom is.

Op 24 november 2018 gingen we "de studio" in om een CD opname te maken. Hier hadden we naar uitgekeken: samen met professionele muzikanten onze mooiste nummers opnemen. Tijdens de cd-presentatie op 2 maart 2019 heeft men het resultaat kunnen horen. Vanaf nu is onze CD te koop bij de koorleden, Boekhandel Spijkerman te Zuidwolde, Boekwinkel De Fakkel Hoogeveen en bij Geloven & Zo Het Nieuws Huis te Diever.
 


 


 
Gospelkoor El Jakim Zuidwolde 2015